Gillis van Ledenberchstraat 62 – Amsterdam

Kenmerken

Huurprijs€ 79.500,00 per jaar
Bedrijfshal585㎡
StatusOnder optie
AanvaardingIn overleg
HoofdfunctieBedrijfsruimte
Bouwjaar1932

Contact

MakelaarFris Vastgoed Management
AdresHoogoorddreef 15
1101 BA AMSTERDAM ZUIDOOST
Emailvastgoedmanagement@fris.nl

TE HUUR: BEDRIJFSRUIMTE VAN CIRCA 585 M2 VLAKBIJ HET CENTRUM VAN AMSTERDAM

OBJECT
Het object is gelegen op het unieke molenterrein “De Otter” aan de Kostverlorenvaart. De monumentale molen De Otter is van het type paltrokmolen, waarvan nog op vijf plaatsen in Nederland exemplaren aanwezig zijn. De Otter is de oudste
nog bestaande molen van dit type. Sinds 2019 is de molen bij genoeg wind iedere dinsdagmiddag draaiend te zien en te bezoeken.
De bedrijfsloods van circa 585 m² VVO, met een interne hoogte van 5,5 meter in de nok is centraal gelegen ten opzichte van de molen en is bij uitstek geschikt voor creatieve hippe bedrijven actief in de maakindustrie en organisaties actief in de zakelijke dienstverlening.

LOCATIE
Het object is gelegen in de Frederik Hendrikbuurt in het stadsdeel Amsterdam-West, tussen de Jordaan en het Westerpark, een zeer gewilde locatie vlakbij bij het centrum van Amsterdam. Op een paar honderd meter afstand zijn de Marnixstraat en Rozengracht te vinden. Ook het gezellige Westerparkterrein met al haar culturele mogelijkheden bevindt zich binnen handbereik. In de directe omgeving treft men verder een groot en gevarieerd aanbod aan winkels voor de dagelijkse boodschappen (o.a. Albert Heijn) maar ook veel hippe spots zoals Back to Black, Meatless District, Morgan & Mees en het gezellige Hugo de Grootplein. Voor sport en recreatie kan men terecht in het Westerpark.

BEREIKBAARHEID
Het object is centraal gelegen en goed bereikbaar met alle vormen van openbaar vervoer. In de straat is een tramhalte van lijn 3 richting het Flevopark, lijn 10 is vlakbij op de Marnixstraat en bussen 18 (met een directe verbinding naar Amsterdam Centraal Station) en 21 stoppen op de hoek. Ook Amsterdam Sloterdijk met al haar verbindingen is gemakkelijk te bereiken. Met de auto is de ring A10 snel te bereiken.

PARKEREN
Op eigen terrein is één parkeerplaats beschikbaar. Ten behoeve van het parkeren in het openbaar gebied zijn twee a drie parkeervergunningen te verkrijgen.

BESCHIKBARE OPPERVLAKTE
Circa 585 m² VVO

HUURPRIJS
€ 79.500,00 per jaar exclusief BTW

SERVICEKOSTEN
€ 3.120,00 per jaar exclusief BTW

OPLEVERINGSNIVEAU
De ruimte wordt “as is, where is” aangeboden, inclusief de volgende voorzieningen:
– sanitaire voorzieningen;
– CV-ketel;
– warmte-heaters;
– gevlinderde betonvloer.

BESTEMMING
Het object heeft een brede bestemming. Op basis van het vigerende bestemmingsplan “Westerpark Zuid” met “enkelbestemming gemengd – 7” is onder andere het navolgende gebruik mogelijk:
– een houtzaagmolen;
– bedrijven;
– detailhandel (ondergeschikt tot 200m²);
– maatschappelijke dienstverlening met uitzondering van geluidsgevoelige maatschappelijke voorzieningen;
– cultuur en ontspanning.

HUUROVEREENKOMST
ROZ model 2015, huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW met de benodigde aanvullingen.

ZEKERHEIDSTELLING
Waarborgsom of bankgarantie conform ROZ model ter grootte van een bedrag van 3 maanden huur, servicekosten en BTW.

BESCHIKBAARHEID
In overleg.