Over Fris

Ontmoet ons, de Real People van FRIS. Ontdek onze professionele en persoonlijk service die de verwachting overstijgt, waarbij elke stap gericht is op de optimale ontzorging voor de klant, vandaag en morgen.

  Real People

  Real People

  Familiebedrijf FRIS is sinds 1923 uitgegroeid tot één van de grootste zelfstandige beheerders voor vastgoed in Nederland. FRIS is bovendien een begrip voor tienduizenden particulieren en bedrijven in de regio Groot-Amsterdam dankzij onze totale dienstverlening als makelaar, beheerder, onderzoeker, taxateur en verzekeringstussenpersoon.

  FRIS bestaat uit ruim 90 medewerkers – Real People –, verdeeld over drie vestigingen in Amsterdam en Zaandam. Al deze Real People weten dat persoonlijke aandacht, heldere communicatie en een klantgerichte, interne structuur de solide basis vormen voor het werkplezier, klanttevredenheid, maar ook voor het succes en de verdere ontwikkeling van FRIS.

  “We geloven in persoonlijke service, maatwerk en ontzorgende processen.”

  Persoonlijke service en maatwerk

  We zijn ontzorgend partner en aanspreekpunt voor nationale en internationale partijen bij het beheren, bemiddelen en (her)ontwikkelen van hun objecten, inclusief het faciliteren van het optimaal mogelijke rendement. Als full service vastgoed dienstverlener zijn wij actief vanaf initiatief tot en met implementatie en uitvoering van vastgoedprojecten. Door onze brede organisatie en dienstverlening overzien wij de hele vastgoedcyclus.

  Excellent opereren, respectvolle klantenservice en marketinginnovaties vormen onze succesfactoren. We geloven in persoonlijke service, maatwerk en ontzorgende processen. Daarom bieden we als Real People een totaalpakket aan diensten en telkens nieuwe oplossingen. We zorgen – met kennis van zaken – dat mensen en organisaties die optimaal willen leven, genieten of presteren daarvoor de juiste ruimte vinden en ondersteuning krijgen.

  Persoonlijke service en maatwerk
  Onze historie

  Onze historie

  Gestart in 1923 in Zaandam is het familiebedrijf FRIS in bijna een eeuw uitgegroeid tot een gerespecteerde naam in de makelaardij in de regio Groot-Amsterdam en voor vastgoedbeheer in heel Nederland. Anno 2017 staat Hans Peter Fris, kleinkind van de oprichter, stevig aan het roer van de organisatie. Hij inspireert het team van meer dan 90 Real People, samen met Marc Poelmann.

  De eerste generatie: de fundamenten

  Grootvader Wouter Fris legt de basis van de onderneming in 1923 aan de Provincialeweg in Zaandam; met een assurantiekantoor en als hypotheekbemiddelaar. Met nuchtere en goede dienstverlening weet hij de harten, loyaliteit en het vertrouwen van steeds meer klanten te winnen. In 1934 besluit hij dan ook een woningmakelaarskantoor te openen in Zaandam. Wouter ziet bovendien dat er steeds meer mogelijkheden zijn in Amsterdam zelf. In 1936 opent hij een tweede woningmakelaarskantoor aan de Prinsengracht. FRIS staat bekend als een echt mensen-voor- mensen-bedrijf, met persoonlijke aandacht voor echte resultaten en een goed gevoel.

  De eerste generatie: de fundamenten
  De tweede generatie: de uitbouw

  De tweede generatie: de uitbouw

  De tweede generatie FRIS komt de organisatie versterken in de wederopbouwjaren na de Tweede Wereldoorlog. Zoon Piet Fris start in 1948 en zoon Wouter Fris Jr. start in 1950. Onder leiding van vaders bouwen zij – stap voor stap – verder aan het succes en de reputatie van FRIS. In 1970 wordt FRIS actief – als één van de eersten van Nederland – in de beleggingsmakelaardij. Daarmee ontstaat als vanzelfsprekend de afdeling vastgoedbeheer; “want wie ging ervoor zorgen dat alle huren werden betaald?”.

  Het gaat de organisatie gestaag voor de wind; FRIS groeit tot maar liefst zes vestigingen. Totdat de woningbouwcrisis eind jaren zeventig van de vorige eeuw roet in het eten gooit. Het vereist inkrimpen. FRIS overleeft als één van de weinigen deze woningbouwcrisis. Vier kantoren moeten weliswaar sluiten, maar twee blijven open; in Amsterdam aan de Weteringsschans en in Zaandam aan de Westzijde. Het bedrijf is gezond en weet zich wendbaar aan de verschillende economische tijden aan te passen. In 1984 wordt ondernemend een nieuwe afdeling opgericht, die nu FRIS Vastgoed Management heet. In 1990 draagt grondlegger Wouter Fris het stokje met een gerust hart over aan zijn zoons Piet Fris en Wouter Fris. Enkele jaren later start echter het hoofdstuk van de derde generatie FRIS.

  De derde generatie: innovatie en verdere groei

  De ondernemende, vitale Hans Peter Fris neemt de leiding van het bedrijf half jaren negentig over van zijn vader Wouter jr. en zijn oom Piet. FRIS bestaat op dat moment uit 9 medewerkers. Hans Peter Fris start ambitieus met de nieuwe afdeling Bedrijfsmakelaardij. FRIS groeit in vijf jaar tijd uit tot 30 medewerkers. In 2000 neemt Hans Peter het bedrijf B&F Property Management BV over, waarmee nu ook het beheer van commerciële panden aan het dienstverleningspakket van FRIS wordt toegevoegd. Inmiddels staat deze activiteit bij FRIS bekend als FRIS Investment Care. In 2001 besluit Hans Peter Fris dat de onderneming geen “middle of the road” moet zijn; hij wil duurzaam meerwaarde bieden. Door kennis beter toe te passen in het advieswerk voor bedrijven, overheden en particulieren.

  De derde generatie: innovatie en verdere groei
  Kennis toepassen in het advieswerk

  Kennis toepassen in het advieswerk

  Dit leidt niet alleen tot betere gesprekken met relaties, maar ook tot de oprichting van het kenniscentrum, Research & Marketing in 2005. Het aantal relaties en dus het aantal medewerkers groeit voorspoedig mee. Hans Peter Fris investeert anticyclisch in de professionalisering van de organisatie, tijdens de recessiejaren. In 2014 wordt de afdeling Research & Marketing omgedoopt tot FRIS Research & Consultancy. In 2015 wordt de afdeling FRIS Taxaties gestart. In 2016 wordt Dyade Huisvesting en Vastgoed aan FRIS toegevoegd. In 2016 wordt Marc Poelmann ook formeel mede-eigenaar van FRIS Investment Care. Het nuchtere, klantgerichte en ondernemende gedachtengoed van grootvader Wouter Fris, daar waar het ooit mee begonnen is, bepaalt na twee generaties nog steeds de cultuur en daarmee het succes van FRIS, de feitelijke waardering van de klanten.