Wilt u nog gebruik maken van uw kantoor in 2023? Check het energielabel!

Per 1 januari 2023 moet ieder kantoor dat groter is dan 100 m², minimaal energielabel C hebben. Voldoet het pand tegen die tijd niet aan de eis? Dan mag deze ruimte niet meer als kantoor gebruikt worden. Maar hoe checkt u of uw kantoor aan deze voorwaarde voldoet, en wat moet u doen als dat niet zo is? Wij leggen het uit!

 

Akkoord op een energieneutraal gebouwde omgeving

De nieuwe regelgeving komt voort uit het Energieakkoord uit 2013. In 2019 zijn nieuwe doelstellingen geformuleerd voor de gebouwde omgeving in het Klimaatakkoord. Het realiseren van een energieneutrale omgeving in 2050 is er hier een van. De verplichting voor bedrijven om minimaal energielabel C te hebben in 2023 is de eerste stap om aan het Energieakkoord te voldoen.

Doe de energiecheck!

Er gaat per 2023 streng gecontroleerd worden of u voldoet aan de gestelde eis; minimaal energielabel C hebben. Heeft u geen idee welk energielabel uw kantoor nu heeft? Doe dan de check op de website EP-online. Het kan ook zo zijn dat uw kantoor nog helemaal geen energielabel heeft: deze kunt u wel aanvragen.

Energielabel A++++t/m C? Helemaal oke!

Heeft uw kantoor energielabel A++++ t/m C? Niks aan de hand. Zoals hierboven omschreven staat is het namelijk de bedoeling dat ieder kantoor klimaatneutraal is in 2050. Goed om dit in gedachten te houden, mochten er voor die tijd bijvoorbeeld renovaties nodig zijn. Daarnaast zijn er financiële regelingen die u kunnen ondersteunen, om zo de drempel lager te maken voor een betere energieprestatie. Hulp nodig? FRIS heeft inzicht in de huidige regelgeving en kan u hierin ontzorgen.

Heeft u hulp nodig met het verbeteren van uw energieprestatie?

FRIS kan u hiermee helpen of het zelfs volledig voor u uit handen nemen. Wij zijn op de hoogte van de huidige regelgeving en kunnen uw kantoor energiezuinig maken. Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Energielabel D t/m G? Daar moeten we wat mee.

Kantoren met een label D t/m G kunnen soms zonder bouwkundige ingrepen energielabel C halen. Het kan zo zijn dat uw pand met relatief weinig ingrepen zelfs direct de stap kan maken naar energielabel A of B. Het is goed om dit mee te nemen in een beslissing, gezien het streven van de overheid om in de toekomst enkel energieneutrale kantoren toe te staan. Als u nu al de sprong maakt naar energielabel A, weet u zeker dat u ook in de toekomst aan alle regels voldoet.

Geen energielabel?

Geen zorgen. Deze kunt u laten opstellen door een energieadviseur met een BRL9500-03 certificaat. Na de registratie van het label in de registratie database ontvangt u een energielabel. Liever dat een externe partij dit voor u uit handen neemt? Wij helpen u uiteraard graag.

vragen? Arjan Tentij staat voor je klaar

contact