Verwachtingen 2024 – Taxaties Bedrijfsmatig Vastgoed

GESCHREVEN DOOR | Jill Driessen, januari 2024

De maand januari is alweer bijna voorbij. Als we terugkijken naar 2023, was 2023 een enerverend jaar. De aanvragen voor taxaties liepen terug door de verschillende, inmiddels vrij bekende, redenen. Echter, zien wij sinds het derde kwartaal van 2023 weer een stijgende lijn. Er worden weer taxaties aangevraagd en wij mogen en kunnen weer doen waar wij goed in zijn. Wij zien echter wel dat de taxaties niet allemaal voor de financiering zijn, maar veelal ook voor fiscale doeleinden. Daarnaast merken wij dat de opdrachten wat gecompliceerder zijn.

Wat verwachten wij dan in 2024?

Wij verwachten dat wij weer op volle kracht kunnen taxeren en hierbij mooie opdrachten zullen krijgen. Er lijkt weer wat rust terug te keren op de beleggingsmarkt, waardoor beleggers ook weer durven te investeren. Onze werkvoorraad is dan nu ook al mooi gevuld en wij gaan ervan uit dat dit het hele jaar zo zal zijn. Wij verwachten echter ook, dat de opdrachten gecompliceerd zullen blijven, hetgeen ons werk ook zo leuk maakt! Wij hopen dat er, met name op de huurmarkt van de woningen, ook duidelijkheid komt. Wat worden de regels met betrekking tot verhuur en wat zijn de fiscale gevolgen?

Ook dit jaar denken wij graag mee met onze klanten. Heb jij een taxatie of wil jij met ons sparren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vragen? Jill staat voor je klaar!

contact