Sport verbindt tijdens de FRIS voor Kinderen Sportdagen

Het is inmiddels een mooie traditie geworden: gelijktijdig met de Nationale Sportweek organiseert Stichting van het Kind de FRIS voor Kinderen Sportdagen. Deze dag wordt speciaal georganiseerd voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. Net als voorgaande jaren wordt dit sportieve festijn mogelijk gemaakt door trouwe supporter Stichting FRIS voor Kinderen. De sportdagen stonden dit jaar in het teken van het thema ‘sport verbindt’.

 

Samen sporten

Kinderen en jongeren bij vier jeugdzorglocaties werden afgelopen week verrast met een middag vol sport en spel. Bij de locaties Maarsbergen, Eefde en Werkenrode Jeugd stortten de kinderen zich enthousiast op spellen als levend tafelvoetbal, spike ball en reuzememory. Tot hun plezier konden zij zich ook uitleven op de 31 meter lange stormbaan van Stichting van het Kind. Kinderen bij een locatie in Castricum kregen een workshop pannavoetbal. Alle locaties werden getrakteerd op een lekkere lunch of avondeten, waarbij er gezellig nagepraat werd over alle prestaties van die dag. Alle deelnemers werden voor hun inzet beloond met een medaille. Stichting van het Kind en Stichting FRIS voor Kinderen vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren gestimuleerd worden om met elkaar te sporten. Daarom kreeg elke groep ook een sportief cadeau dat inspireert om meer te bewegen en met elkaar in verbinding te komen.

 

“Het is geweldig om te zien hoe de jongeren opleven tijdens zo’n sportdag: dat is zoveel waard!” – Femke Soederhuizen, Coördinator Stichting FRIS Voor Kinderen

Samenwerking

Trouwe supporters zijn onmisbaar in de sport. Stichting van het Kind kan al jarenlang rekenen op de steun van Stichting FRIS voor Kinderen. De stichting bezoekt elk jaar een locatie tijdens de sportdagen. Sport verbindt!