Het gezicht achter FRIS Taxaties #2

Wij hebben al veel taxaties mogen uitvoeren, voor zowel particuliere huiseigenaren, als beleggers en grotere institutionele beleggers. Met de meeste klanten hebben wij dan ook persoonlijk contact, maar wie zijn nou eigenlijk onze taxateurs? Vorige keer hebben we onze manager van de afdeling voorgesteld, Jill Driessen. Nu laten we onze taxateur Jelle Straatsma aan het woord. 

Mijn naam is Jelle, ik ben 33 jaar oud en woon sinds iets meer dan een jaar in Diemen. Ik ben opgegroeid in Borne, een dorp in Twente waar ik een hele fijne jeugd heb gehad. Op mijn 18ben ik naar Groningen verhuisd, voor de bachelor Sociale Geografie en Planologie. Ik heb mijn afstudeerscriptie in India geschreven, een spannend en mooi avontuur. Vervolgens heb ik de master Population Studies ook in Groningen afgerond.

Toen ben ik als eerste echte baan bij de gemeente Groningen aan de slag gegaan bij de onderzoeks- en statistiekafdeling. Een jaar later kwam er een kans om als onderzoeksassistent en later junior onderzoeker bij het UMCG (medisch centrum in Groningen) aan de slag te gaan. Dit was een goede les om er achter te komen dat ik het idee van onderzoek doen veel leuker vind dan de praktische uitvoering.

Eind 2016 ben ik verhuisd naar Den Haag waar ik aan de slag kon bij Invast Hotels, een klein vastgoedkantoor gespecialiseerd in hotelvastgoed. Hier kwam ik voor het eerst in contact met taxeren. Ik ben goed met cijfers en vind het leuk om veel verschillende objecten te bezoeken en huurders en eigenaren te ontmoeten, dus dat beviel mij wel. Bij Invast Hotels heb ik veel ervaring opgedaan en mijn taxatiepapieren gehaald zodat ik mij kon registreren als Register Taxateur.

Eind 2020 heb ik de stap gemaakt naar FRIS, om mijn kennis te kunnen verbreden. Dus geen hotels meer, maar kantoren, bedrijfspanden, winkels en beleggingswoningen. En sinds anderhalf jaar ben ik Grootzakelijk taxateur geworden, waardoor ik ook grotere en complexe objecten en ontwikkelingen mag taxeren. Naast werk houd ik ook erg van mijn vrije tijd, met vrienden, familie, festivals, boulderen, musea, reizen en lekker niets doen.

Wil jij persoonlijk kennis maken met Jelle? Plan dan snel een afspraak met hem in!