Gooische Kaai 12 – Monnickendam

Kenmerken

Koopprijs€ 1.250.000,00 k.k.
Belegging217㎡
StatusBeschikbaar
AanvaardingDirect
HoofdfunctieBelegging
EnergielabelD

Contact

MakelaarFRIS Bedrijfsmakelaars
AdresHoogoorddreef 15
1101 BA AMSTERDAM ZUIDOOST
Emailbedrijfsmakelaars@fris.nl

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?





    UNIEKE KANS TE KOOP: GRACHTENPAND IN DE HAVEN VAN MONNICKENDAM!

    Droomt u van ondernemen in een uniek pand op een idyllische locatie? Het grachtenpand aan de Gooische Kaai 12 te Monnickendam biedt u deze kans! Dit indrukwekkende historische pand, gelegen aan de schilderachtige haven van Monnickendam biedt u drie mogelijkheden in het huidige bestemmingsplan: horeca, bedrijf en wonen.

    HET OBJECT
    Het voormalige pakhuis is verdeeld over drie verdiepingen. De begane grond aan de voorzijde bestaat uit een gebruikersoppervlakte van circa 60 m², aan de achterzijde bevindt zich een garage (Groote Noord 13) ter grootte van circa 43 m². In totaal bestaat de begane grond uit 103 m².
    De voorzijde van de begane grond is voorzien van een gestorte betonvloer met vloerverwarming. Daarnaast is er aan de voorzijde een veranda die uitkijkt op de haven. De ruimte is drie meter hoog en kan daardoor nog voor vele doeleinden gebruikt worden zoals werken, wonen en recreatie.

    De eerste verdieping beschikt over circa 68 m² gebruikersoppervlakte. De etage is voorzien van een royale woonkamer met een semi-open keuken, die van alle gemakken is voorzien. De voorzijde is voorzien van een Frans balkon met een prachtig uitzicht op de binnenhaven. Verder beschikt deze etage over een ruime slaapkamer, met een complete badkamer voorzien van een whirlpool, wastafel, toilet en regendouche.

    De tweede verdieping beschikt over circa 46 m² gebruikersoppervlakte. Op deze verdieping bevinden zich twee slaapkamers, een tweede badkamer met regendouche, dubbele wastafel, urinoir en toilet. De slaapkamer aan de voorzijde is ook voorzien van een Frans balkon.

    Op het moment worden de bovenste twee etages geëxploiteerd als logies functie. De prijs per nacht voor 4 personen bedragen circa € 465,00, voor een vijfde en zes persoon wordt een meerprijs in rekening gebracht van € 60,00 per persoon per nacht.

    DE LOCATIE
    Het grachtenpand is gelegen aan de idyllische oude haven van Monnickendam. Monnickendam staat bekend om zijn goed bewaard middeleeuws centrum, grachten, monumentale gebouwen en rijke geschiedenis als handelsstad. In ons stadje heerst een kleinschalig en vriendelijk community gevoel. De Gooische Kaai ligt aan de haven en is daardoor ook een aantrekkelijke plek voor toeristen. Daarnaast liggen andere plaatsen zoals Volendam, Marken en Amsterdam op korte rij afstand.

    HET VERZORGINGSNIVEAU
    Monnickendam biedt een scala aan voorzieningen: vijf basisscholen, een middelbare school, een binnenzwembad en acht sportverenigingen, variërend van hockey en paardrijden tot zeilen, voetbal, basketbal en tennis. En twee supermarkten, artsenpraktijkcentrum, een sportfondsen zwembad, talrijke restaurants/cafes, meerdere jachthavens, een golfbaan, een manage, grote kinderspeelplaats, een Gouwzee beach, enz.

    DE BEREIKBAARHEID
    De Gooische Kaai is goed bereikbaar met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer. Monnickendam ligt ongeveer op 20 kilometer ten noordoosten van Amsterdam en is bereikbaar via de A10 (Ringweg Amsterdam) en vervolgens de N247, die rechtstreeks naar Monnickendam leidt. Daarnaast is de Gooische Kaai heeft een efficient, frequent en effectief openbaar vervoer vanuit Amsterdam en omliggende gebieden. Er zijn verschillende buslijnen: 314 (= Edam) 315 (= Monnickendam) en 316 (= Volendam). Met de snelbussen 314 en 316 bereikt u Amsterdam Centraal Station in 18 minuten. En met bus 315 rijdt u in 12 minuten naar de metrolijn Amsterdam Noord, waardoor u in korte tijd uw klanten of bedrijf, waar dan ook in Amsterdam kunt binnenstappen.

    Aangezien Monnickendam een havenstad aan de Gouwzee en aan het Markermeer is, is de Gooische Kaai een eldorado voor watersporters.Een populaire plek voor de pleziervaart.

    EIGENDOM
    Eigen grond.

    KADASTRALE GEGEVENS
    Gooische Kaai 12: Gemeente Monnickendam, sectie A, nummer 3590.
    Groote Noord 13: Gemeente Monnickendam, sectie A, nummer 3598.

    BELEGGINGSOBJECT
    Sinds 2016 heeft de korte termijn verhuur aan vnl. buitenlandse families – 53% van het verhuurtotaal – een jaarlijks rendement van 6% opgeleverd. Een zakelijkere aanpak kan het meervoudige opleveren. In de afgelopen acht jaren zijn alle opbrengsten gebruikt voor investeringen in het pand. Daarom heeft dit pand geen achterstallig onderhoud. Beleggingsopties voor dit grachtenpand zijn: een kangeroehuis, een kunstgalerie, een restaurant/cafe met pot. ponton, een wijnhandel, een hotel, een woonverhuurbedrijf met vier appartementen, een expatverblijf met drie woonunits, enz, enz.

    OPLEVERING
    ‘As is, where is’.

    ENERGIELABEL
    Het object is voorzien van een label D.

    KOOPSOM
    € 1.250.000,00 k.k. met recht van gunning

    BESCHIKBAARHEID
    Per direct of in overleg.

    BIJZONDERHEDEN:
    – Op het moment is de begane grond van 103 m2 niet in gebruik.
    – De eerste en tweede etages worden voor korte termijn verhuurd en kan worden voortgezet (marketing platforms en eigen website voorhanden)
    – Mogelijkheid tot het kopen van de B.V.