Korte Amstelstraat 2 – Amsterdam

Details

Buy price€ 3.595.000,00 costs for buyer
Belegging529㎡
StatusAvailable
AcceptanceIn overleg
Main functionBelegging
Construction year1911

Contact

BrokerFRIS Bedrijfsmakelaars
AddressHoogoorddreef 15
1101 BA AMSTERDAM ZUIDOOST
E-mailbedrijfsmakelaars@fris.nl

Didn't find what you're looking for?

  TE KOOP: EEN UNIEK COMPLEX VAN EEN DRIETAL SAMENGEVOEGDE PANDEN IN HET CENTRUM VAN AMSTERDAM MET HERONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN

  OBJECT
  Korte Amstelstraat 2 – 10 bestaat uit twee bouweenheden, te weten Korte Amstelstraat 2 – 4 – 6 (bouwjaar: 1911) en Korte Amstelstraat 8-10 (bouwjaar: 1905). De panden zijn gelegen op eigen grond en bestaan uit drie bouwlagen en een kap van in totaal circa 529 m² GBO. In het complex bevinden zich 8 woningen, variërend van 35 m² tot en met 93 m² GBO (gemiddeld 66 m² GBO).

  HERONTWIKKELING

  Hoewel de eerdere aanvraag van “sloop/nieuwbouw” inclusief optoppen en onderkelderen nog niet helemaal van de baan is, is verkoper nu actief bezig met een conceptaanvraag voor een kwalitatief hoogwaardige herontwikkeling van de panden. Hierbij is het uitgangspunt om de bestaande panden te behouden, om het intern compleet en kwalitatief hoogwaardig te renoveren en om goede buitenruimtes toe te voegen. Het bouwplan bestaat uit het creëren van 8 woningen met een hoog afwerkingsniveau en een hoog energielabel. Op het bestaande dak wordt een dakopbouw en dakterras toegevoegd.

  Dit tweede bouwplan t.b.v. herontwikkeling in het kort:
  – Uitgangspunt is de bestaande panden te behouden en compleet te renoveren. Hierbij blijft het buitenaanzicht in grote lijnen gelijk en intern volgt een complete renovatie.
  – Het creëren van acht duurzame en kwalitatief goede appartementen.
  – Twee kleine tuinen maken aan de achterzijde t.b.v. de twee begane grond woningen.
  – Vier balkons aan de achterzijde.
  – Drie dakopbouw + bijbehorende dakterrassen.
  – Franse balkons maken aan de voorgevel van de panden Korte Amstelstraat 2 t/m 6.

  LOCATIE
  De gebouwen bevinden zich in een rustige straat tussen de Amstel en de Nieuwe Achtergracht, gelegen in de Weesperbuurt, en zijn onderdeel van stadsdeel Centrum/gebied “Binnen de Singelgracht”. De Magere Brug, Artis, de sfeervolle Utrechtsestraat, met een breed aanbod restaurants, cafés, terrassen alsmede diverse winkels en boetieks zijn allen nabij gelegen. Muziektheater de Stopera en Koninklijk Theater Carré bevinden zich op loopafstand van de locatie. Het stadhuis en het Waterlooplein zijn eveneens op een steenworp afstand van het object gesitueerd.

  BEREIKBAARHEID
  Het object is goed bereikbaar via metrostation Weesperplein en met tramlijn 7 en 10. Met de auto is A10 via de S112 binnen enkele minuten bereikbaar. Parkeren geschiedt middels vergunningsstelsel.

  EIGENDOM
  Het object is gelegen op eigen grond.

  BESTEMMING
  Het object is gelegen in een gebied waar het bestemmingsplan “Oostelijke binnenstad” van kracht is (onherroepelijk 2012-07-04). Tevens gelden de regels aangaande bestemmingsplannen “Grondwaterneutrale Kelders (gebiedsaanduiding zone 2)”, “Winkeldiversiteit Centrum”, “Kantoren met baliefunctie Centrum” en “Darkstores/flitsbezorgers”. Het object is gesitueerd op gronden met de enkelbestemming “Gemengd-1” en de dubbelbestemmingen “Waarde – Cultuurhistorie” en “Waarde – Archeologie C”.

  KADASTRALE GEGEVENS
  Kadastraal omschrijving residentieel:

  gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 3101
  gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 1312
  gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 1313
  Appartementsrechten residentieel:

  gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 4326 A1
  gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 4326 A2
  gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 4326 A3
  gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 4326 A4

  OPLEVERING
  Geheel leeg en vrij van huur en gebruik(srechten), op basis van “as is, where is”.

  KOOPSOM
  Vraagprijs: € 3.595.000 k.k.

  Tevens is er de mogelijkheid om de destijds “schone”- en nieuw opgerichte- B.V. over te nemen, waardoor er een voordeel ten aanzien van de overdrachtsbelasting kan ontstaan.

  BESCHIKBAAR
  In overleg.