Gerard Doustraat 71 1A – Amsterdam

Kenmerken

Koopprijs€ 1.175.000,00 k.k.
Belegging171㎡
StatusVerkocht onder voorbehoud
AanvaardingIn overleg
HoofdfunctieBelegging
Bouwjaar1877
EnergielabelF

Contact

MakelaarFris Vastgoed Management
AdresHoogoorddreef 15
1101 BA AMSTERDAM ZUIDOOST
Emailvastgoedmanagement@fris.nl

TE KOOP: BELEGGINGSOBJECT IN DE PIJP VOORZIEN VAN ZES VERHUURDE WOONEENHEDEN

OBJECT
Het object, onderdeel van een beleggingsportefeuille met in totaal vijf objecten, is gelegen aan de Gerard Doustraat 71-1 t/m 3 en beschikt in totaal over circa 171 m² GBO. Het object is opgedeeld in zes verhuurbare wooneenheden. Alle drie de woonlagen zijn verdeeld in twee gelijkwaardige studio’s gesitueerd aan de voorzijde of achterzijde van het object. De studio’s op de eerste en tweede verdieping beschikken over een oppervlakte ter grootte van circa 28 a 29 m² GBO. De studio’s op de derde verdieping beschikken over hetzelfde metrage, maar hebben in aanvulling daarop de formele bergruimte in de kap ingericht als informele verblijfsruimte. Namelijk een slaapkamer met veel daglicht door geïsoleerde ramen in de kopgevel en dakramen. Op dit moment zijn vijf van de zes wooneenheden verhuurd voor in totaal € 53.468,64 per jaar.

De indeling van het object is als volgt:
– begane grond: gemeenschappelijke entree en een winkel welke geen deel uitmaakt van het te koop aangeboden object;
– 1e verdieping: twee woonunits (de woonunit aan de voorzijde is bewust vrij i.v.m. de verkoop);
– 2e verdieping: twee woonunits;
– 3e verdieping: twee woonunits;
– kapverdieping: slaapkamer toebedeelt aan de woonunits die gelegen zijn op de 3e verdieping.

BIJZONDERHEDEN
– Het object is bouwkundig gesplitst, niet kadastraal gesplitst.
– Er is van rechtswege een Vereniging van Eigenaren van Toepassing (m.b.t. de winkel op de begane grond en het onderhavige object).
– De huurtermijnen van de huurovereenkomsten lopen voor onbepaalde tijd, met uitzondering van woonruimte 71-2 Achterzijde welke op 23 januari 2025 expireert.
– De dakbedekking dient vervangen te worden. Dit is tegelijk een mogelijkheid om de kapverdieping te vergroten met bijvoorbeeld dakkapellen waardoor een formele verblijfsruimte gerealiseerd kan worden en het metrage GBO verhoogd kan worden geregistreerd met een dubbel-bewoonde kap-verdieping.

LOCATIE OBJECT
Het object is gesitueerd in de wijk De Pijp in het stadsdeel Zuid in Amsterdam. De wijk kenmerkt zich door de diversiteit aan woningen, winkels en horecagelegenheden. In de Albert Cuypstraat is er een dagelijkse markt waar je boodschappen kunt doen, enkel op zondag niet. Verder zijn er veel kleine cafés, restaurants, winkels en boetiekjes. Het nabij gelegen Marie Heinekenplein is een groot plein waar vele restaurants en horecagelegenheden gevestigd zijn. Alle mogelijke voorzieningen bevinden zich op loopafstand van het object. Daarnaast is het Sarphatipark binnen enkele minuten lopend bereikbaar.

BEREIKBAARHEID MET HET OPENBAAR VERVOER
Het object is met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken, de tramhalte Marie Heinekenplein met tramlijn 24 staat in verbinding met het Centraal station van Amsterdam dat binnen 15 minuten te bereiken is. Daarnaast is ook het metrostation de Pijp gemakkelijk aan te lopen binnen 5 minuten. Vanaf het metrostation is het Centraal Station van Amsterdam heel goed bereikbaar, maar ook station Amsterdam Zuid. Vanuit het Centraal station en Amsterdam Zuid zijn er vele overstapmogelijkheden.

BEREIKBAARHEID PER EIGEN VERVOER
Het pand ligt op enkele minuten van de S108, die aansluit op de S109 en daarvandaan is de autosnelweg A10 gemakkelijk te bereiken. De snelweg is slechts op 3 kilometer afstand van het object.

BESCHIKBARE OPPERVLAKTE
Circa 171 m² GBO verdeeld over 4 verdiepingen, waarvan 3 woonlagen en kapverdieping.

EIGENDOM
Gelegen op eigen grond.

KOOPSOM
Bieden is mogelijk vanaf € 1.175.000,00 k.k.

ENERGIELABEL
Onlangs zijn alle kozijnen/ramen, zowel aan de voor- als achtergevel, voorzien van inhaak-kozijnen voorzien van HR++ glas. Hierbij zijn de slanke kozijndetailleringen behouden gebleven. Hiermee is een eerste stap gezet naar een label-verbetering.
Enkel het energielabel van 71- 1A is bekend, deze woonunit heeft energielabel F. Dit label is geldig tot 15 september 2026. Voor de overige units zijn er geen energielabels bekend.

BESCHIKBAARHEID
In overleg.